News for the ‘Algemeen’ Category

StudioAndreas´ tips voor vrouwen

Rechtschapen als de redactie van dit weblog is, hebben we besloten om het zwakke geslacht van levenswijsheden te voorzien. Ik heb bij me thuis een boekje gevonden met de naam “1100 raadgevingen voor de huisvrouw”. Ik denk dat boekje (dat overigens 1124 raadgevingen bevat) van mijn moeder van de huishoudschool afkomstig is. Er staan een aantal hele maffe tips is, maar mocht de beschaving binnenkort imploderen zijn ze mogelijk toch het overwegen waard. Daarnaast een boekbespreking van het boekje ‘Seksadvies voor de getrouwde vrouw’ met daarin instructies voor jonge bruiden voor “de  verschrikkelijke ervaring die seks is”.

(more…)

Share
Posted: November 9th, 2012
Categories: Algemeen, Boekbesprekingen
Tags:
Comments: No Comments.

Semi-ergernissen

Er zijn van dingen in het leven die men onomwonden een ergernis kan noemen. Zo heb je bijvoorbeeld steentjes in je schoen, regelmatig het hoofd stoten, slecht werkende ritsen en stinkende mensen. Daarnaast zijn er zaken die weliswaar ergerlijk zijn, maar ook weer niet zo erg dat ze ondiscutabel zijn. Het zijn zaken die je, als je zou uitspreken, zou moeten bekopen met een opmerking als ´dat is jouw mening´. Even voor de duidelijkheid, mensen die ´dat is jouw mening´ zeggen zijn zelf ook zo een ergernis. Ik ben een tijd geleden begonnen met het noteren van deze zaken en er is nu een aardige lijst ontstaan.

(more…)

Share
Posted: July 2nd, 2011
Categories: Algemeen, Overig
Tags:
Comments: 2 Comments.

In den beginne

In den beginne was de aarde woest en ledig.  Toen kwamen Adam en Eva, maar omdat de bijbel er nooit melding van gemaakt heeft dat zij een website hadden, is het nu 1-0 voor mij. Want ondanks heel lang geen zin gehad te hebben om de website op te starten, heb ik mezelf er toch toe aangezet. En dat is flink sneller dan de handelwijze van de almachtige. Het is de bedoeling dat er vanaf nu geregeld een stukje verschijnt. Al zal het in het begin nog niet zo hard zal gaan met stukjes. Niet dat het veel uitmaakt, er is toch niemand die het leest. Maar toch, het hoort er nou eenmaal bij. Net als dat het erbij hoort dat je een flauwe eerste blogpost schrijft waarin je vertelt dat het je eerste blogpost is. Waarom schrijf je dan zo een flauw stukje, zul je je afvragen. Ja hallo, niet te kritisch zijn, ik ben nog maar net begonnen en jij bent waarschijnlijk toch de enige die het ooit zal lezen. Ik moet ook een beetje aan verwachtingsmanagement doen, niet te sterk beginnen. Want zoals jullie de komende tijd kunnen lezen, mijn geestelijke vermogens zijn vrij beperkt. Ik troost mij met de gedachte dat die van mijn broer nog beperkter zijn, maar het blijft behelpen.

De meeste stukjes zullen over architectuur gaan, want dit is zowel mijn studierichting als hobby/interesse. Daarnaast zullen er ongetwijfeld actualiteiten en curiositeiten langskomen. Of iets in die richting. Of niet.

Tot binnenkort.

Share
Posted: September 22nd, 2010
Categories: Algemeen
Tags:
Comments: No Comments.