Chinareis2009 Reisgids

In het voorjaar van 2009 ben ik met een groep van 20 medestudenten en 2 docenten op studiereis naar China geweest. Deze reis hebben we zelf als groep georganiseerd. Zaken als boekingen, sponsoring, bezienswaardigheden uitzoeken (en hoe je daar komt), feestje organiseren en vergaderingen beleggen waren allen deel van het gebeuren. Hiernaast kregen we ook van school uit de opdracht om gebouwen te analyseren, zodat opgedane kennis getoetst kon worden en we vervolgens elkaar konden rondleiden.

Eén van mijn taken was samen met een paar anderen het verzorgen van de reisgids. Dit is een flink boekwerk geworden, waarvan hieronder een beknopte versie staat. Hierdoor is dit met name ook de periode waarin ik met Adobe Indesign heb leren werken. Hierna heb ik Indesign ook voor het verslag van mijn thesis en afstuderen gebruikt.

Mijn extra bijdrage was het grafische werk van de voor- en achterblad en de tussenbladen voor de hoofdstukken. Het zijn fotocollages zoals ik ze wel vaker maak. Het zijn dan ook deze pagina’s die ik samen met mijn 3 gebouwanalyses aan het voorbeeld toegevoegd heb.

FlippingBook WordPress Gallery